A tetőlécek kulcsfontosságúak a tetőszerkezet stabilitása szempontjából, illetve jelentős befolyással bírnak arra, hogy a tető mennyire lesz tartós és biztonságos. Ezért kiemelten fontos, hogy megfelelően válasszuk ki a lécet. Ehhez hoztunk most néhány tippet, megfontolandó szempontot!

A vastagság

A döntés során az első és talán legfontosabb dolog, amit figyelembe kell vennünk, az a tetőhajlásszög. A tetőléc méretét a tetőhajlásszög határozza meg, és ez elengedhetetlen tényező a tető megfelelő vízelvezetésében is. Minél kisebb a tető hajlásszöge, annál vastagabb, azaz erősebb lécet kell használnunk.

Az anyag

A tetőléc anyaga is fontos tényező. A leggyakrabban használt fafajták közé tartozik a fenyőfa, elsősorban lucfenyő, erdei- és vörösfenyő, hársfa, ritkán a tölgy. A fenyőfából és hársból készült tetőlécek könnyűek és kedvező áron vásárolhatók meg, jól megmunkálhatóak. A legtartósabbak a vörösfenyőből, hársfából és tölgyből készült tetőlécek.

tetőléc
A méret

A megfelelő tetőléc mérete és típusa függ a tetőszerkezet kialakításától. A széles tetők értelemszerűen szélesebb tetőléceket igényelnek, míg a keskenyebbek kisebbeket. Emellett figyelembe kell venni a tetőszerkezet terhelhetőségét is.

A vásárlás előtti ellenőrzés ne maradjon el!

A tetőléc kiválasztásakor fontos, hogy olyan típust válasszunk, amely megfelelően illeszkedik a tetőszerkezethez, és a szükséges szilárdságot és stabilitást biztosítja. Fontos, hogy alaposan megvizsgáljuk a tetőlécet a vásárlás előtt. Ellenőrizni kell a faanyag minőségét, az esetleges repedéseket és hibákat, hogy biztosak lehessünk abban, hogy a tökéletes faanyagra esik a választás.

Ha Ön is a legjobb minőségű, legmegfelelőbb áron elérhető tetőléceket szeretné beszerezni, forduljon hozzánk bizalommal, és mi garantáljuk a kiváló minőséget, illetve a versenyképes árakat!

Keressen minket bizalommal! >>>