Önnek is nagy álma válna valóra, ha jövő nyárra kész lenne az otthonos, mesebeli hangulatú nyaralója? A válasz ugyan nagy valószínűséggel az
„IGEN”, de közben olyan „aprócska” kételyek merülhetnek fel Önben, hogy túl drága, vagy túl sok idő lenne mindezt véghezvinni. Erre van egy olyan köztes megoldás, ami viszonylag gyors, anyagilag pedig az egyik legjobb döntés lehet. Nézzük, hogy mi lehet az!

A megoldás, valójában nem újkeletű és vannak, akik csak erre esküsznek, míg mások tartanak tőle. Biztosan már az Ön fejében is megjelent a gondolat, hogy ez bizony egy faház építése. Miért pont faház? Mert igazán meleg, családi atmoszférát lehet vele varázsolni pillanatok alatt, és számos olyan előnye is van, amire lehet, hogy eddig nem is gondolt.

faház

Mik ezek az előnyök? Miért lehet kiváló választás éppen egy faház?

  • Gyors elkészülés évszaktól függetlenül

Néhány hónap alatt elkészülhet a varázslatos álomnyaralója, így már nem kell azon aggódnia, hogy hova menjen egy kis hétvégi feltöltődésre. 

  • Környezetbarát

Mindene a természet és boldogsággal tölti el a tudat, ha benne és körülötte élhet? Ráadásul, elítéli a környezetszennyezést és igyekszik minél tudatosabban élni az életét? Manapság szerencsére ez egyre inkább a köztudatba kerül és mondhati „divattá” vált a környezettudatos életmód.

Egy faházzal az összes fenti pont azonnal megvalósítható, ugyanis mondanom sem kell, hogy nemcsak környezetbarát anyagról van szó, de újra is hasznosítható.

  • Nincs szükség erős alapra

A fa könnyedsége miatt, nincs szükség nagyon erős alapra. Sokkal kevesebb munkát igényel az alapozás, mint a tégla vagy betonház esetében. Ez mind időben, mind anyagilag pozitív hatással van az elkészültére.

  • Természetes szigetelés

A faházak rendkívül jól tartják a hőt és elég hamar felmelegednek, ami rengeteget tud számítani a téli időszakban és kifejezetten kellemes érzetet nyújt. Ezzel szemben nyáron pont fordítva történik, ugyanis a kellemes hűvöst is képes megtartani. 

+1 érdekesség: Csökkenti a légúti betegségek kialakulásának esélyét

Tudta, hogy egy faházban sokkal kisebb az esélye, hogy kialakuljon allergia vagy bármely légúti megbetegedés? Mindez annak is köszönhető, hogy ezekben a házakban nem telepszik meg úgy a por.

faház

Mi az, amire viszont nagyon oda kell figyelni?

  • Megfelelő minőség

Rengeteg galibát okozhat, ha túl olcsó, kétes minőségű faanyagot vásárol az építkezéshez. Mind a kivitelezése, mind utána a kezelése során óriási többletköltséget okozhat, ha nem megfelelő anyagot választ. Törekedjen arra, hogy megbízható fatelepről szerezze be a nyersanyagot. 

  • Éghetőség

A fának, mint tudjuk megvan az a képessége, hogy pillanatok alatt lángra kap. Ez elég ijesztőnek tűnhet egy faház esetében, ám ma már vannak olyan fakezelési módszerek, amelyekkel jelentősen csökkenthető a katasztrófa esélye. Mindemellett, ha mi is betartjuk a megfelelő megelőzési módszereket, mint bármely más lakásban is, akkor biztosan nem lesz probléma.

Mindazonáltal, hogy vannak bizonyos dolgok, amikre figyelni kell, kitűnő választás lehet egy faház. Ha egyre inkább érdeklődik iránta, akkor mindenképp szerezze be időben a faanyagot, hogy a következő nyarat valóban saját üdülőjében tölthesse!