A faanyagok számos építészeti projekt alapját képezik, így kiemelkedő fontosságú, hogy hosszú élettartamukat biztosítsuk. Az impregnálás az egyik leghatékonyabb módszer, amely megvédi a fát a nedvesség, penész, rovarok és egyéb környezeti hatások ellen. Ezenkívül számos más előnye is van, amiért érdemes pénzt fektetni a faanyag kezelésébe.

1. Védelmet nyújt a nedvesség ellen 

Az időjárás viszontagságainak kitett fa hajlamos a nedvességet felszívni, ami hosszú távon károsíthatja szerkezetét. Az impregnáló anyagok képesek hatékonyan lezárni a pórusokat, megakadályozva ezzel a nedvesség behatolását.

2. Gátat szab a penész és a gombák terjedésének

A nedvesség kedvező környezetet teremt a penész és gombák elszaporodásához. Az impregnálás antimikrobiális hatású, így olyan környezetet teremt, ami a gombák és a penész számára nem komfortos, ezáltal kialakulásuk meggátolható. 

faanyag

3. Védelmet nyújt a rovarok támadásai ellen

Számos fafajta vonzó lehet a rovarok számára. Az impregnáló anyagok elriasztják ezeket a kártevőket, megőrizve ezzel a faanyag érintetlenségét.

4. Hosszabb élettartam

Az impregnált faanyagok hosszabb élettartamúak, így megspórolhatók a felújítás és a javítás költségei. A vegyi beavatkozásnak köszönhetően az építőanyag szép és szilárd marad, sem a környezeti hatások, sem a kártevők nem fognak ki rajta. Már néhány éven belül jelentős különbségeket lehet felfedezni a kezelt és a kezeletlen faanyagból készült építmények között.

5. Környezetbarát megoldás

Ma már a legtöbb impregnáló anyag környezetbarát, így hatékonyan védhető a fa, anélkül, hogy káros anyagokat bocsátanának ki a környezetbe. Nem is beszélve arról, hogy mennyi energia és nyersanyag spórolható meg azáltal, hogy jóval kevesebb felújítási munkát igényel egy kezelt faanyagból készült épület. 

faanyag

Az impregnálás tehát semmiképpen sem egy plusz nyűg, hanem egy valóban megtérülő befektetés. Ezzel az egyszerű lépéssel megőrizhetjük a fa szépségét és funkcionalitását, méghozzá hosszú éveken keresztül.

Menjen biztosra, vásároljon védőszerrel kezelt faanyagot, akár a Waller Furnér Kft.-től!

Amennyiben kérdése van, esetleg árajánlatot kérne, keressen minket elérhetőségeink egyikén!