+36306874727 | Nyitvatartás: H-P: 6-14 óráig | Reggeli szünet: 9-9:20-ig | Ebédszünet: 12-12:10-ig info@wallerfurner.hu

Egy-egy rossz választással, vásárlással sokat lehet bukni! Épp ezért most néhány olyan intő jelre szeretnénk felhívni figyelmüket, melyek megmutatják a faanyagok hibáit, jellemző gyengeségeiket. Ha kellő figyelmet fordít ezekre a válogatás során, könnyen kiszűrheti a hibás faanyagot, elkerülheti, hogy felesleges kiadásokba verje magát.

Faanyag színe 

A fa színére fokozottan érdemes odafigyelni, mivel nagyon sokat elmond a megvásárolandó nyersanyagról. Minél sötétebb, szürkésebb a faanyag, annál hosszabb ideje áll a fatelepen, kitéve az időjárás viszontagságainak. A szín jelezheti még a különféle farontó gombák jelenlétét is. Több támadásra kész gombafaj is létezik, amik roppant negatív hatással lehetnek a faanyagok minőségére. Ezeket a fertőzött darabokat a vörös szín, árnyalat árulhatja el. 

Kártevők

A faanyagok nagy ellenségei a rovarok is, amik jelenléte könnyen észrevehető, ugyanis a felszínen kisebb-nagyobb fúrások, vájatok fedezhetőek fel. Ezeket a deszkákat semmiképpen sem szabad megvásárolni.

faanyagot

Repedések, kisebb törések

Számos repedés fajtáról beszélhetünk, de természetesen nem mindegyik jelent igazán nagy gondot.

A repedések mélységéből és irányából megállapítható, hogy csak esztétikai problémával állunk szemben, vagy ettől jóval nagyobb a baj. Amennyiben súlyos repedéseket vélünk felfedezni, semmiképp se vásároljuk meg a deszkát, mert a későbbiekben tovább repedhet, vagy akár teljesen szét is válhat az anyag.

Menjen biztosra!

Annak érdekében, hogy a beszerzett faanyag minél tovább tartós maradjon, nem elég a figyelmes vásárlás! Szerezzen be impregnált faanyagot. Ezzel meghosszabbíthatja a faanyag élettartamát, illetve a rovaroktól és gombáktól is megvédheti azt.

faanyagot

A kezelés után a fának erőteljes zöld színe lesz, de nem kell aggódnia, hogy a kerti kisháza zöld színű lesz. Az Ön által kiválasztott árnyalatú festék garantáltan könnyedén befogja az elemeket.

Ha bármilyen kételye lenne a zöld alapszín miatt, a A Waller Furnér Kft. ingyenes próba darabot biztosít a vevői számára, így saját szemével bizonyosodhat meg arról, hogy a védőszerrel bevont faanyag könnyedén veszi fel az Önnek szimpatikus festéket.