+36306874727 info@wallerfurner.hu

Ha raklapról van szó, szinte mindenki egyből a klasszikus, fából készült csomagolóipari termékre gondol. Pedig a raklap készülhet préselt faforgácsból, rétegelt-lemezből, papírból és műanyagból is. Ezek közül is a fa egyik legnagyobb riválisa a műanyag. De vajon le is tudja gyűrni a fát? Nézzük meg, melyik alapanyag jöhet ki győztesen az összecsapásból!

A logisztikai, szállítmányozó cégek érthető módon a lehető legjobb minőségű, legkönnyebben kezelhető csomagolóipari termékeket keresik. Választékból nincs hiány, épp ezért, hogy melyik raklaptípus lehet az ideális választás, azt nem könnyű eldönteni. A raklapfajták összevetése azonban most segíthet a döntésben. 

Műanyag raklap 

raklap
Jellemzően nagy sűrűségű polietilénből, esetenként újrahasznosított palackokból gyártják. Előnye, hogy gond nélkül tűri az időjárás viszontagságait, illetve nehézség nélkül tisztítható, így a szigorú higiéniai előírások könnyedén betarthatók vele – ez az élelmiszerek, gyógyszeripari termékek szállításánál, raktározásánál lehet lényeges szempont. Hátránya viszont, hogy beszerzése kimondottan költséges, a fa raklapnál jóval drágább, nagyobb terhelés esetén pedig könnyen eltörhet.

Fa raklap 

raklap
A cégek döntő többsége továbbra is ezt a masszív és költséghatékony raklaptípust részesíti előnyben. Pozitívuma, hogy könnyen javítható, erős és tartós, továbbértékesíthető és újrafelhasználható. Egyetlen hátránya, hogy tisztán tartása kissé nehézkes, illetve kevésbé ellenálló a baktériumok, mikroorganizmusok megtelepedésével szemben. A fa csomagolóanyagok hőkezeléses fertőtlenítése által, az ISPM jelölés megszerzésével azonban a biotikus fertőzések terjedésének esélye minimalizálható. 

Csekély súlyának köszönhetően kordában tarthatók a logisztikai költségek – ami ma, amikor az árak az egekbe emelkedtek, sokat nyom a latba. 

Műanyag vs. fa – akkor miből is készüljön? 

A lényeges jellemzőket ismeri, döntse el saját maga, hogy milyen anyagból készüljön az Ön, illetve vállalata számára ideális raklap. 

Egy biztos, ha a fa mellett teszi le a voksát, a Waller Furnér csapatára számíthat! Mi az egyutas, igény esetén egyedi méretű, minőségű csomagolóipari termékek gyártására specializálódtunk. 

raklap

Jól tudjuk, hogy a csomagolás kiválasztásánál számos részletet kell figyelembe venni, mind a termékspecifikáció, mind a szállítás feltételeit illetően. Emiatt kiemelten fontos, hogy ennek meghatározását precíz, jól átgondolt tervezés előzze meg. Szakképzett, tapasztalt kollégáink a helyszínen felmérik a lehetőségeket, majd tervet készítenek az ideális csomagolástechnikai megoldásról, mindezt díj- és kötelezettségmentesen. 

Egyedi fa raklapjaink az Ön elvárásaihoz, illetve termékeihez igazodnak! Vegye fel velünk a kapcsolatot >>>