Az erdeifenyő nemcsak esztétikus megjelenéséről és jó műszaki tulajdonságairól ismert, hanem arról is, hogy milyen széles körű felhasználási lehetőségek rejlenek benne. 

A dekoratív rajzolatú faanyag könnyen megmunkálható, tartós és szilárd, ezért mind a bútor-, mind az épületasztalos-ipar előszeretettel használja. Padló, nyílászáró és lépcső is bátran készíthető belőle, ugyanis szilárdsága garancia arra, hogy ezek hosszú éveken, évtizedeken át lakása hibátlan elemei maradnak. Tartósságának köszönhetően kültéri faházikók, teraszok, kerítések is létrehozhatók belőle, sőt még a mélyépítés és a hajógyártás kiváló alapanyagául is szolgál.  

Továbbá az erdeifenyő magas gyantatartalma miatt vegyipari nyersanyagnak is számít: terpentinolaj és kolofónium készíthető belőle, melyek különböző felületkezelő anyagok összetételében jöhetnek jól.

erdeifenyő

Gondolta volna, hogy az erdeifenyő szerepe még ennyiben sem merül ki?

A fenyőfajta nem csak az építkezés és a gyártás során jöhet jól. Az erdeifenyő egy igazi csodaszer!

A fenyőbalzsamból származó illóolaj reumás panaszok kezelésére, illetve ízületi gyulladások enyhítésére használható. A fenyőgyanta pedig az ekcéma és a pikkelysömör gyógyítására vethető be. 

A fenyő fiatal ágai sem feleslegesek, ugyanis gyógyfürdő készíthető belőlük. Az ágakat vízben fel kell főzni, majd ha leszűrte, hozzá is adhatja a fürdővízhez. A fenyős fürdőnek az ízületi problémák, a reuma és a köszvény tüneteinek enyhítésén kívül pihentető, megnyugtató hatása is van.  

Az erdei fenyőrügy és a fiatal tűlevelek kombinációjának főzete is egy igazi csodaszer. Leginkább légúti problémák, nátha, kisebb megfázások esetén ajánlják. Csökkenti a tüneteket és gyorsítja a felgyógyulást. 

Ön mire használná az erdeifenyőt?

Ha hagyományos módon alkalmazná a fafajtát, a Waller Furnér Kft. fatelepén mindig talál minőségi nyersanyagot. De azt ajánljuk, hogy tegye próbára az erdeifenyő csodahatását is. Gyógyuljon, zöldüljön, épüljön!