A fa belső terekben való használata sokkal több, mint pusztán esztétikai döntés. Sokan nem tudják, de az évszázadok óta tartó hagyománya és időtállósága mellett, a fa számos jótékony hatással lehet, nemcsak az otthonokra, de a lelkekre is. 

A fának valódi varázsereje van!

Az otthonok berendezésekor gyakran a színek, a bútorok stílusa és a kiegészítők dominálnak, ám érdemes elgondolkodni azon, hogy inkább bizonyos fa elemek kerüljenek a fókuszba. Az életteli erezetek és a kiváló minőségű felületek ugyanis egyedivé és meghitté varázsolják a teret. A fa nemcsak alapanyag, hanem egy életteli elem, amely a természetből hozza magával a harmóniát.

Számos kutatás tudományosan is bizonyítja, hogy a fák látványa pozitív hatással van az emberre. Többek között kimutatták, hogy a fa csökkenti a stresszt és a szorongást, javítja a koncentrációs képességeket, enyhíti a mentális fáradtságot, illetve segíti a feltöltődést, valamint helyet teremt a boldogságnak, kreativitásnak is. 

A fák közötti sétára a túlterhelt hétköznapokon nem mindenkinek van lehetősége, viszont a fa, mint építőanyag beltéren való használata szintén előhozza az említett pozitívumokat. 

A fa egy olyan alapanyag, ami megidézi a szabadban töltött idők kellemes emlékeit, a lelket megtölti a természet közelségével és nyugalmat csempész az otthonokba. Ráadásul sokoldalúságának köszönhetően a tervezési lehetőségeknek csak a képzelet szab határt.

fát

Hogyan válhat otthona természetközelivé a fa által?

Az otthona természetközelivé változtatása a fa segítségével könnyebb, mint gondolná. Első lépésként érdemes megtervezni azt, hogy a lakás mely részeit szeretné átalakítani, illetve mekkora méretű felújításra lenne szükség. A fa központi szerepet kaphat egy gyönyörű fa padló által, egy ízlésesen kiválasztott bútordarab révén, vagy akár egy lambériával beborított falnak köszönhetően. Utóbbi felrakásának menetét korábbi cikkünkben részletesen, lépésről lépésre bemutattuk. 

Azonban ne feledkezzünk meg a kiegészítőkről sem! A fa díszítőelemként is hozzájárulhat a természetes környezet megteremtéséhez. Például egy fa polc, melyre a kedvenc növények helyezhetők, vagy egy egyedi fa faragás, mely egyediséget csempész a térbe, szintén jó választás lehet.

Ne habozzon beengedni az életet otthonába, mert a fa valóban varázslatos hatásokkal rendelkezik. Legyen a lakása egy természetes sziget a mindennapokban, ahol feltöltődhet és új erőre kaphat!

Ha pedig az átalakítási munkákhoz faanyagra van szüksége, a Waller Furnér Kft. minőségi kínálatára számíthat! Bármilyen kérdése van, szívesen állunk rendelkezésére! >>>