+36306874727 | Nyitvatartás: H-P: 6-14 óráig | Reggeli szünet: 9-9:20-ig | Ebédszünet: 12-12:10-ig info@wallerfurner.hu

Otthonaink belső tereinek felújítása hatalmas összegeket emészt fel. A tervezett költségvetést sokszor jócskán meghaladja a fizetendő végösszeg – ebben az esetben megszorításokra van szükség. A melléképületek, tárolók, valamint a műhely és a garázs kipofozását a legtöbben már kevesebb pénzből, egyszerűbben szeretnék megoldani. Ekkor jöhet jól a 10 mm-es OSB lap!

Az OSB lapot hatékonyan használhatjuk, hiszen masszív, tartós, esztétikus belső falburkolat készíthető belőle, ami által a különböző helyiségek teljesen új színt kaphatnak. 

Az OSB ideális választásnak bizonyulhat beltéri felhasználásra. Költséghatékony alternatívát kínál más burkolóanyaghoz képest, miközben szilárdsága és tartóssága garantálja a jó eredményt.

A könnyű fűrészelhetőség és csavarozhatóság mellett az OSB lap jó hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. Sőt, ha a 10 mm-es OSB mellett extra vastag lapok is beszerzésre kerülnek, utóbbival a padlóburkolat kialakítása is megoldhatóvá válik. 

OSB lap
A munkálatok megkezdése előtt

Az első lépés a gondos tervezés, ami a pontos méretek levételével kell, hogy kezdődjön. Ez alapján kiszámolhatjuk, hány darab 10 mm-es OSB lapra lesz szükség a tervezett felújításhoz.

A munkához a faanyag mellett szükség van csavarokra, ragasztókra, csiszolópapírra, lakkra vagy festékre. Fontos, hogy az akkumulátoros csavarhúzó és a fűrész is kéznél legyen a hatékony munkavégzés érdekében.

Hogyan rögzítsük az OSB lapokat a falra?

Az OSB lapok méretre szabása után jöhet a felhelyezés. Téglafal esetén faipari ragasztóval rögzíthetjük a lapokat, majd csavarokkal biztosíthatjuk az egyenletes illeszkedést. De ha úgy szeretnénk, erős falécekből keretet is készíthetünk, amelyre rögzítjük az OSB lapokat – ez a módszer további szigetelést biztosít a fal és az OSB lapok között.

Ha a felújításra váró helyiség falai fémlemezből készültek, az OSB nemcsak esztétikailag, hanem szigetelés szempontjából is ideális lehet. Ebben az esetben speciális ragasztóra van szükség, amely rögzíti a faanyagot a fémhez, majd csavarokkal erősíthetjük meg, vastagságtól függően.

OSB lap
Csiszolás és felületkezelés

Az OSB lapok felhelyezése után fontos a csiszolás, hogy a felület sima és egyenletes legyen, elkerülve ezzel a szálak kidudorodását vagy a szálkák kiállását. Ezután lakkozással vagy festéssel tovább szépíthetjük a burkolatot. Korábbi cikkünkben részletesen beszámoltunk arról, hogy miként érdemes nekivágni a festésnek. 

 

A Waller Furnér Kft. segít Önnek a megfelelő méretű és típusú OSB lap kiválasztásában, hogy a tervezett munkálatok a lehető legegyszerűbben elkészülhessenek. Vegye fel velünk a kapcsolatot és beszéljünk a részletekről! >>>