+36306874727 info@wallerfurner.hu

Milyen épülettípushoz, milyen tetőlécet válasszak? Hány évig maradnak jó állapotban? Mennyire fontos a lécek karbantartása? És még sorolhatnánk azokat a kérdéseket, amik felmerülnek a tetőlécekkel kapcsolatban. 

Cikkünkben most összegyűjtöttük a leggyakoribb tetőlécekkel kapcsolatos kérdéseket, és megválaszoltuk ezeket.

1. Mennyibe kerülnek a tetőlécek?

A tetőlécek ára számos tényezőtől függ, például az anyagtól, a hossztól és a gyártótól. Általánosságban elmondható, hogy a fa tetőlécek költséghatékonyak, míg az egyes tetőtípusoknál használt acél vagy műanyag szerkezetek jóval drágább beruházásnak minősülnek. A pontos, illetve aktuális árakról érdemes konkrét fatelepeknél érdeklődni. A Waller Furnér akciós árairól ITT tájékozódhat!

2. Milyen tetőlécet használjak?

A tetőlécek kiválasztásánál számos szempontot figyelembe kell venni. A döntés során az első és talán legfontosabb tényező, az a tetőhajlásszög. A tetőléc méretét a tetőhajlásszög határozza meg, és ez lényeges tényező a tető megfelelő vízelvezetésében is. Minél kisebb a tető hajlásszöge, annál vastagabb (erősebb) lécet kell használni.

3. Milyen típusú fából készül az igazán jó tetőléc?

A legnépszerűbb fafajták közé tartozik a fenyőfa, elsősorban lucfenyő, erdei- és vörösfenyő, de a hársfa és a tölgy is megfelelő alapanyagul szolgálhat. Jó tudni, hogy a legtartósabb tetőlécek vörösfenyőből, hársfából vagy tölgyből készülnek. 

tetőléccel

4. Mennyire fontos a tetőlécek karbantartása?

A tetőlécek rendszeres karbantartása, kulcsfontosságú a tető hosszú élettartamának biztosításához. Ellenőrizze rendszeresen, hogy nem sérültek-e meg a lécek, nem kezdték-e el megrongálni a rovarok vagy a gombák. Gyanús jelek esetén, kezelje a problémát!

5. Milyen élettartamra számíthatok a tetőléceknél?

Az élettartam függ a fa típusától, állapotától, a tető kialakításától, illetve az időjárási viszonyoktól. A fa tetőlécek rendszeres karbantartással és védelemmel hosszú évtizedekig sértetlen állapotban maradhatnak. 

tetőléccel

6. Mit nézzek meg a faanyagon a vásárlás során?

Fontos, hogy alaposan megvizsgálja a lécet a vásárlás előtt, hiszen fa és fa között nagy különbségek lehetnek. Ellenőrizni kell a fa minőségét. Amennyiben gyanús repedések, korhadás jelei, esetleg apró furatok, tehát rovarok jelenlétének nyomai tűnnek fel rajta, érdemes odébb állni és más fatelepről vásárolni. 

Ha további kérdései vannak vagy segítségre van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal! >>>