Mi tudjuk, hogy a megfelelő alapanyagok kiválasztása sokszor milyen nagy fejtörést okoz ügyfeleink számára. Most néhány tippet adunk azoknak, akik fűrészáru kiválasztása előtt állnak és semmiképp nem szeretnének rossz döntést hozni.

A fűrészáru többek között az asztalosszakma, a bútoripar, illetve az építőipar kiváló alapanyagául szolgál. Azt tanácsoljuk, hogy a kiválasztása során figyelembe kell venni a fa típusát, a méretét, a nedvességtartalmát, valamint a minőségét is.

A fafajtát a felhasználási célt figyelembe véve érdemes kiválasztani. A bükk és a fenyő a legkelendőbb fűrészáruk közé tartoznak. A bükk könnyen megmunkálható, esztergályozható, ezért főként bútorok gyártására használják. A fenyő időtálló és rugalmas, miközben megjelenése dekoratív és ízléses, így mind a belsőépítészetben, mind a kültéri munkálatokhoz jól mutathat.

A megvásárolandó fűrészáru mérete attól függ, hogy milyen nagyságú az elkészítendő termék. A fatelepeken méretpontos fűrészáru kérhető, így nem kell fölöslegbe vásárolni. Vastag és vékony fűrészáruk közül is lehet választani. Ez is attól függ, hogy mire van szükségünk, mit szeretnénk előállítani. A deszka és a léc vékony fűrészáruk, amelyek használhatók kerítésekhez, padlásokhoz, illetve tetőszerkezetek építéséhez is. A vastag fűrészáruk, mint a palló és a gerenda, felhasználhatók hídburkolatokhoz és merevítő szerkezetek kialakításához.

A nedvességtartalomra nagyon kell figyelni, mivel hatással van a faanyag súlyára, a tulajdonságaira, valamint a tartósságára is. A fűrészáru nedvességének változása dagadást, zsugorodást és vetemedést is okozhat, amelyek nagy változást eredményezhetnek. A faanyag görbülése, elszíneződése, törése, méretpontatlansága azonban megakadályozható, méghozzá különböző szárítási eljárásokkal.

A minőség befolyásolja, hogy mennyi ideig gyönyörködhetünk a kész termékben. A silány alapanyag hamar elveszti kezdeti fényét, formáját. A faanyag állapota a kivágása pillanatától folyamatosan romlik, de a minőség szakszerű tárolással megőrizhető.

A négy fontos szempont figyelembevételével sikerülhet kiválasztani a tökéletes fűrészárut. Mi a Waller Furnér Kft.-nél mindent megteszünk annak érdekében, hogy ügyfeleink elégedetten, az ideális faanyaggal távozzanak fatelepünkről.  Kollégáink szívesen segítenek Önnek is! Széleskörű fűrészáru kínálatunk megtekintéséhez és a részletekért kattintson!