Ha Ön is a szerszámok és a faanyagok között leli örömét, akkor jó helyen jár! Cikkünkben összegyűjtöttünk öt inspiráló barkácsötletet, amiket nemcsak elkészíteni szórakoztató, de praktikusak és esztétikusak is. Merüljön el velünk a különféle anyagok és technikák izgalmas világában, és tervezze meg a következő nagy barkácsprojektjét. 

Készen áll felfedezni, hogyan varázsolhat egyszerű alapanyagokból valami igazán különlegeset? Vágjunk bele az ötletelésbe!

1. Kerti kisház 

barkácsolás

Egy kerti kisház megépítése nem kis projekt, viszonylag sok időt és anyagot igényel, azonban megéri energiát fektetni bele, hiszen a végeredmény nemcsak mutatós, de praktikus is. Engedje szabadjára a kreativitását és teremtsen egy olyan helyet, ami kertje éke lehet. Ha nem tudja, miként vágjon bele a projekt megvalósításába, inspirálódjon korábbi cikkünkből

2. Kerti pad

barkácsolás
Tervezzen az ízléséhez passzoló kerti padot, amin nyugodtan megpihenhet a tavaszi délutánokon vagy a nyári estéken. Ha a kerti kisház elkészítését túl nagy feladatnak tartja, akkor a pad tökéletes választás lehet, hiszen egyszerű a kivitelezés, mégis látványos a végeredmény. 

3. Faterasz 


Nem lehet jobb program annál, mint a nyári reggeleken kiülni a teraszra, reggelizni egyet, esetleg esténként meginni egy pohár bort. Készítse el Ön is saját teraszát most, hogy nyáron már élvezhesse is kényelmét. 

Sokan azt hiszik, hogy egy faterasz építéséhez komoly gyakorlatra van szükség, pedig egy lelkes, akár kevés rutinnal rendelkező barkácsoló is gond nélkül meg tud építeni egy egyszerű, kisebb méretű tornácot. Korábbi cikkünkben részletes segítséget nyújtunk azoknak, akik maguk vágnának bele a barkácsolásba. 

4. Virágláda

barkácsolás
Gondolta volna, hogy egy egyszerű virágláda is feldobhatja kertjét? A virágtartó láda egy olyan barkácsprojekt, amely nemcsak esztétikai értéket ad a kertjének, hanem lehetőséget teremt a saját kertészeti ötletek megvalósításához is.

Válasszon olyan faanyagokat, amelyek illeszkednek kertje stílusához, és tervezzen egy praktikus és mutatós ládát. A faelemek, lécek összeillesztése teljes mértékben a képzeletére és a kreativitására van bízva. A ládát azonban mindenképp érdemes fóliával kibélelni, hogy a fa garantáltan időtálló legyen. A tartósság fokozása érdekében a faanyag vízálló olajjal vagy kültéri festékkel is kezelhető, sőt akár előre impregnált faanyagből és készíthető. 

5. Kutyaház

Ha kedvenc négylábú barátjának egy saját kis menedéket szeretne biztosítani, akkor a kutyaház elkészítése remek ötlet lehet. 

Az építéshez először tervezze meg a kutyaház méretét és formáját, figyelembe véve kedvence igényeit. Az alapanyagok kiválasztásánál ügyeljen arra, hogy azok kényelmesek és biztonságosak legyenek a kutyus számára. A kérdéskört azonban nem kell túlgondolni, az egyszerű és könnyen beszerezhető OSB lapok is remek választásnak bizonyulhatnak, ha egy tartós, ebre szabott  és könnyen kezelhető kutyaházat szeretne építeni. Hogyan készíthető kutyaház OSB lapból? ITT lépésről lépésre bemutatjuk.

 

Ne feledje – legyen szó bármilyen barkácsprojektről is –, a hibátlan végeredmény elérése érdekében minőségi faanyagra van szükség. A Waller Furnér Kft. hihetetlen árakkal és minőségi árukészlettel várja a megrendelőket. Tőlünk előre méretre vágott és gyalult faanyagot is vásárolhat, mennyiségi korlátozás nélkül! Keressen minket bizalommal, kollégáink szívesen segítenek az Önnek leginkább megfelelő faanyag kiválasztásában!